Producție carton ondulat

Cartonul ondulat este combinația dintre două foi de hârtie numite “capac” lipite de o hârtie ondulată numită “miez”. Aceste trei straturi de hârtie sunt asamblate într-un mod care dă structurii generale o rezistență mult mai bună decât cea din fiecare strat.
Principalul criteriu de clasificare este tipul cartonului ondulat, care ține seama de numărul de straturi de hârtie, deosebindu-se carton ondulat tip II, III și V.
În figura alăturată se prezintă structura cartonului ondulat, funcție de numărul hârtiilor componente.
Tipul II se folosește ca material de ambalat ca atare, în timp ce tipurile III și V se obțin sub formă de plăci, care ulterior se prelucrează pentru obținerea ambalajelor.

TIPURI DE
CARTON
ONDULAT

TIP III (CU UN SINGUR PERETE)

În cele două fabrici ale companiei din județele Vrancea și Vâlcea, producem o gamă vastă de carton ondulat cu un singur perete în straturi ondulate multiprofilate.
În procesul de fabricație sunt utilizate o mare varietate de tipuri de hârtie, de la clase reciclate de bază, de tip testliner și wellenstoff, până la tipurile de hârtie de înaltă calitate precum cele kraftliner.
Acest produs se adresează în general transformatorilor de ambalaje din carton ondulat al căror clienți finali activează în industrii precum cea alimentară, electronice, textilă, încălțăminte, marochinărie, obiectelor sanitare, feronerie și uz casnic, cosmetică și a produselor de igienă, colectarea deșeurilor sanitare, papetărie, etc.

SPECIFICAȚII

tip ondule

tip ondule:

- E (micro)
- B (mici)
- C (mijlocii)
tip ondule

gramaje carton ondulat [g/mp]:

- ondulă E: 330 - 450
- ondulă B: 290 - 500
- ondulă C: 290 - 700
tip ondule

grosimi carton ondulat [mm]:

- ondulă E: 1,47 - 1,63
- ondulă B: 2,48 - 2,87
- ondulă C: 3,60 - 4,15
tip ondule


pentru ambalaje cu o capacitate de încărcare de maxim 50 kg

TIP V (CU PEREȚI DUBLI)

În cele două fabrici ale companiei din județele Vrancea și Vâlcea, producem o gamă vastă de carton ondulat cu pereți dubli în straturi ondulate multiprofilate.
În procesul de fabricație sunt utilizate o mare varietate de tipuri de hârtie, de la clase reciclate de bază, de tip testliner și wellenstoff, până la tipurile de hârtie de înaltă calitate precum cele kraftliner.
Acest produs se adresează în general transformatorilor de ambalaje din carton ondulat al căror clienți finali activează în industrii precum cea a mobilei, auto, electrocasnice și electrotehnice, materialelor de construcții, etc., în general pentru ambalarea produselor fragile, grele sau de dimensiuni mari.

SPECIFICAȚII

tip ondule

tip ondule:

- E + B
- B + C
- C + C
tip ondule

gramaje carton ondulat [g/mp]:

- ondulă E+B: 525 - 950
- ondulă E+C: 690 - 900
- ondulă B+C: 525 - 1200
tip ondule

grosimi carton ondulat [mm]:

- ondulă E+B: 4,00 - 4,38
- ondulă E+C: 5,05 - 5,30
- ondulă B+C: 6,00 - 6,90
tip ondule


pentru ambalaje cu o capacitate de încărcare de maxim 70 kg

TIP II (CU O SINGURĂ FAȚĂ)

Cartonul ondulat cu o singură față este format predominant din două straturi de hârtie, un strat exterior de hârtie (hârtie capac) și un strat de hârtie ondulat (hârtie miez), livrat în role de diverse lățimi și niveluri de calitate.
Întrucât este extrem de flexibil se pretează excepțional pentru protejarea și împachetarea produselor mici, mari sau neregulate stabilizându-le și protejându-le astfel împotriva deteriorării pe timpul depozitării sau în timpul transportului.
Fiind 100% reciclabil și fabricat dintr-o sursă regenerabilă, cartonul ondulat cu o singură față este o alternativă viabilă și ecologică la folia cu bule sau umplutura de polistiren.

SPECIFICAȚII

 • ondulă B sau C
 • lățime standard a rolei: 1.050 mm (max. 2.500 mm)
 • greutate standard a rolei: între 30 și 60 kg
 • diametru maxim al rolei: 1.200 mm
Domenii de utilizare:
 • construcții
 • industria mobilei
 • produse electronice și pentru comerțul electronic

Parteneri VRANCART

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image