Romana English


 
 
 
   
 
 
   
 
 
Despre noi
Servicii
Portofoliu
Joburi
Contact
Daca esti interesat de serviciile noastre, inscrie-ti adresa de mail aici:
Dezabonare | Termeni si conditii
 
Depistarea defectelor
Asa cum am precizat in articolul precedent, vom continua prezentarea altor cazuri concrete de vibrodiagnoza in care au fost sesizate defectiuni ale motoarelor electrice - nealiniere, rotor excentric, slabire conexiuni la instalatiile electrice, etc. - cazuri validate in urma reparatiei.

In spectrul de vibratie, nealinierea se manifesta prin cresterea armonicilor a doua si a treia fata de amplitudinea fundamentalei 1X. Cu cat aceste armonici sunt mai mari, cu atat nealinierea este mai severa. In imaginea din Fig. 1 se prezinta spectrul inainte de aliniere si dupa aliniere (Fig. 2).

Desi nealinierea nu este un defect de natura pur electric, functionarea in aceste conditii determina incarcari suplimentare pe rulmenti (in special pe rulmentul de la semicupla), urmate de uzuri accelerate ale acestora si aparitia in spectru a frecventelor specifice de defect electric (intrefier variabil, etc). Functie de turatia motoarelor electrice, abaterile de la pozitia nominala acceptata variaza in limitele 0,03 … 0,07 mm - pentru abaterile de la paralelism - si 0,04…0,06 mm - pentru abaterile unghiulare. Tolerantele recomandate pentru aliniere se pot obtine folosind aparatura adecvata. Din experienta, putem afirma ca se pot obtine rezultate bune utilizand aparatura de aliniere cu laser. Rezultatele alinierii se pot stoca si se pot emite rapoarte, un exemplu fiind redat in Fig. 3.

Excentricitatea rotorului motorului electric se manifesta prin aparitia amplitudinii mari la dublul frecventei liniei de alimentare, respectiv 100 Hz, si armonici multiple, frecvente dominante in spectru. Excentricitatea rotorului apare chiar si in cazul motoarelor noi datorita montajului necorespunzator – deformarea carcasei motorului la fixarea motorului pe suport (fenomenul de “picior moale”). Masuratorile de vibratii efectuate, in cazul in care rotorul este excentric, scot in evidenta spectre in care frecventa fundamentala (corespunzatoare turatiei de lucru) si armonicile acesteia sunt mici comparativ cu cele determinate de frecventa de alimentare a retelei electrice. In imaginile din Fig. 4 se prezinta spectrul inainte de interventie si dupa interventie – eliminarea piciorului moale (Fig. 5).

Conexiunile slabite in instalatiile electrice au ca efect incalzirea contactelor respective. Determinarea cea mai rapida a acestui tip de defect se realizeaza cu ajutorul camerei termografice. Camera termografica genereaza o imagine pe display-ul acesteia, imagine in care se poate observa cu usurinta contactele improprii.
Un exemplu in acest sens se prezinta in Fig. 6.

Camera termografica se poate folosi si pentru a investiga procesele tehnologice din instalatii, precum si buna functionare a lagarelor de rostogolire a echipamentelor dinamice.

(01.02.2010)
• Inapoi...
 
  Mentenanta - noutati  
 
Depistarea defectelor
Asa cum am precizat in articolul precedent, vom continua prezentarea altor cazuri concrete de vibrod
 
  • Citeste tot...  
 
Descrierea solutiei de identificare a defectiunilor prin analiza vibratiilor
Pentru colectarea spectrelor de vibratii s-a utilizat un colector-analizor produs de firma SKF, tip
 
  • Citeste tot...  
 
Vibrodiagnoza 2
Dupa cum s-a precizat in articolul anterior, parametrii vibratiilor care sunt colectati de la utilaj
 
  • Citeste tot...  
  Pagini: 1  2    
   
 
 
 
MAIN PAGES....................................................................
Despre Vrancart Restaurant-Cantina
Carton Ondulat Investitii/Dezvoltare
Ambalaje din Carton Mentenanta Predictiva
Hartie pentru Carton Ecologie
Igienico-Sanitare Transport
Achizitii Maculatura Pentru Actionari
DESPRE VRANCART................................................................................................
"VRANCART" Adjud este o societate pe actiuni cu capital privat, avand ca principal obiect de activitate "fabricarea hartiei pentru carton ondulat, carton ondulat si hartii igienico-sanitare", cu o vechime de peste 35 de ani in acest domeniu. Fabricate din deseuri reciclabile, produsele S.C. VRANCART S.A. Adjud sunt biodegradabile si nu au impact negativ asupra mediului, ceea ce denota o permanenta preocupare fata de ocrotirea naturii si a mediului inconjurator.
625100 Adjud-Vrancea, Romania
str. Ecaterina Teodoroiu 17
Mobil: +40 (741) 81 65 12
Tel: +40 (237) 64 08 00
Fax: +40 (237) 64 17 20
vrancart@vrancart.ro
Site Compatibil
VRANCART SA prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, respectiv numele, prenumele si imaginea prin mijloace automatizate, in vederea monitorizarii accesului persoanelor si asigurarii securitatii acestora si a spatiilor si bunurilor operatorului. Datele personale inregistrate sunt comunicate urmatorilor destinatari: persoana vizata si sau angajatorul/potentialul angajator al persoanei vizate. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la Registratura Vrancart SA.
© 2012Vrancart S.A.Adjud. All rights reserved. Web Design for Business® by Logic Industry®