Colectare și reciclare deșeuri

Rețeaua de colectare a deșeurilor, ale cărei baze au fost puse în anul 2006, oferă stabilitate și siguranță întregului proces de reciclare și producție din Vrancart.

Cu o experiență de peste 15 ani de activitate în colectarea deșeurilor nepericuloase de la persoane fizice și juridice, Vrancart și-a propus să devină un partener de încredere pe piața managementului deșeurilor nepericuloase, prin furnizarea de servicii de colectare de calitate.

Protejarea mediului este unul dintre obiectivele noastre, iar crearea unei rețele proprii de colectare a maculaturii, în mai mult de jumătate dintre județele României, a generat asigurarea materiei prime pentru fabricile de producție aparținând Vrancart S.A.

Centre de colectare

În anul 2005, s-au deschis primele trei centre de colectare, la București, Iași și Focșani, iar investițiile ulterioare au condus la apariția unui număr de 18 centre de colectare până în anul 2017.

S-a ajuns ca, în prezent, maculatura necesară procesului de producție VRANCART să fie asigurată prin intermediul centrelor proprii de colectare din ţară deschise în județele: Ilfov - 2 centre (Pantelimon și Chiajna), Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Constanța, Cluj, Dolj, Iași, Mureș, Maramureș, Prahova, Sibiu, Timiș, Vrancea (2 centre - în Focșani și centrul coordonator din Adjud, care achiziționează de la colectori autorizați).

În tot acest interval de timp, Vrancart a investit în infrastructura centrelor de colectare peste 8,5 milioane euro, pentru dotarea cu autoutilitare de 3,5 tone, autocamioane, containere de 14mc, 24mc și de 40mc, prescontainere, utilaje de ridicat, sisteme performante de cântărit, prese de balotat automate de mare capacitate.

DOTĂRI

Dotări ale rețelei centrelor de colectare Vrancart:

  • autoutilitare de 3,5 tone cu sistem de ridicare abrool si prelată
  • autocamioane cu abroll pentru transportul containerelor de 24 mc și prescontainerelor
  • containere de 14 si 40 mc
  • incărcătoare frontale
  • fiecare centru de colectare este dotat cu cântar și motostivuitor
  • prese de balotat din care 15 sunt prese orizontale cu legare automată.

În anul 2020, prin rețeaua centrelor de colectare Vrancart s-au strâns peste 125.000 de tone de deșeuri nepericuloase, reciclate în instalațiile proprii sau la parteneri.

Peste
5,400

furnizori de deșeuri

Peste
12,000

tone deșeuri reciclabile colectate lunar

Peste
2,000,000

arbori salvați prin colectarea și reciclarea deșeurilor de hârtie

LOCAȚII CENTRE DE COLECTARE

Parteneri VRANCART

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image